Tuesday, January 23, 2007

Έλα μαζί μας!

Αν θες να επικοινωνήσεις με τους streetpanthers και να προσφέρεις βοήθεια στείλε e-mail κάνοντας κλικ εδώ: streetpanthers@gmail.com.
Αν θέλεις να γίνεις ένας πάνθηρας ξεκίνα σήμερα την καριέρα σου! Προμηθεύσου αυτοκόλλητα από το www.streetpanthers.gr και ξεκίνα. Αν σου είναι δύσκολο οικονομικά, θα σου στείλουμε δωρεάν τα πρώτα 20.

14 comments:

Ανδρέας said...

Μπράβο παιδιά! Όχι μόνο έλειπε από την πόλη μια τέτοια πρωτοβουλία, αλλά πατάει και σε σωστές, κατά τη γνώμη μου βάσεις / κανόνες.

Blackbird said...

Ενα επεισόδιο πριν λίγο στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έγινε αφορμή να γνωρίσω το site σας.
Δέχτηκα επίθεση από οδηγό ΙΧ που είχε παρκάρει ακριβώς μπροστά σε παγκάκι στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας γιατί φωτογράφισα το IX του και του παρέδωσα μια εικονική κλήση/διαμαρτυρία υπέρ των πεζών.
Προσωπικά δεν μίλησα καθόλου, απλά έβαλα στο τζάμι του μια Α4 σελίδα διαμαρτυρίας-εικονική κλήση.
Ο συγκεκριμένος οδηγός με περίμενε περίπου 500m πιο κάτω και μου επιτέθηκε απαιτώντας να σβήσω την φωτογραφία από το κινητό μου.
Πάνω που ξεκίνησα την κλήση προς την αστυνομία, σταμάτησε ένας ποδηλάτης-μέλος του συλλόγου σας και μετά από αρκετή κουβέντα μου έδωσε τις διευθύνσεις σας.
Χάρηκα που σας βρήκα, ακόμη και με αυτόν τον "περίεργο" τρόπο.

Blackbird said...

Είμαστε πολλοί τελικά οι αγανακτησμένοι πολίτες αυτής της καημένης πόλης.
Πρόσφατα ανακάλυψα ένα νεοσύστατο blog:
http://eimaste-kafroi.blogspot.com/
αφιέρωμα στους έλληνες κάφρους οδηγούς.
Πιστεύω με την κατάληλη διαφήμιση του ενός site από το άλλο μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ίσως να πετύχουμε κάτι.
Σίγουρα όπως και γω που σας ανακάλυψα σήμερα, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που ακόμα σας/μας ψάχνουν...
Γιατί αυτή η πόλη δεν ανήκει μόνο στα αυτοκίνητα...

  said...

Ταπεινά εκφράζω τα συγχαρητήρια μου. Αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει γρήγορα να εξαπλωθεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν απαντάται μόνο στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς!! Από μέρος μου έχετε μπαννεράκι στο site μου http://katitrexei.blogspot.com.
Εύχομαι καλή συνέχεια!

Anonymous said...

χαχαχαχα πολύ καλη πρωτοβουλία.αυτό που χρειαζόταν η πόλη αυτη.μερικές φορές ευχεσαι να νευρίαζαν και οι ασυνείδητοι οδηγοι καμμια φορά!

kostas said...

Μπράβο σας. Πολύ καλή πρωτοβουλία και έχει πλάκα. Πρέπει να το μάθει πολύς κόσμος σε όλη την Ελλάδα. Να γεμίσει ο τόπος τέτοια αυτοκόλλητα (αν πρόκειται για παράνομους), μπας και αλλάξει κάτι. Τους νόμους και τους κανόνες δεν τους σέβεται πολύς κόσμος. Θα παραγγείλω καμιά 500αριά αυτοκόλλητα για αρχή και θα αρχίσω να κολλάω σε όλη την Αθήνα.

Hotel Video Gallery said...

Εγώ περιμένω το πρώτο (δοκιμαστικό) πακετάκι.
Στην περιοχή μου (νεάπολη/εξάρχεια), έχω δεί αστυνόμο να "βοηθάει" οδηγό να παρκάρει πάνω στη διάβαση για πεζούς δίνοντάς του οδηγίες (έλα έλα έλα όοοοπα! καλός είσαι)(!). Και τους φρουρούς το προέδρου της δημοκρατίας να παρκάρουν τα γυαλιστερά μάυρα αυτοκίνητά τους (που τους πληρώνουμε)πάνω στα πεζοδρόμια!
Αμάν πια.
Συγχαίρω τους streetpanthers.

Ενδιαφέρομαι να δώ αν θα υπάρξουν εξορμήσεις, συμβολικές διαμαρτυρίες ή άλλα χάπενινκ στην αθήνα.

Κοινότητα Εκάλης said...

Δημήτρη,

μπες στο φορουμ που έχουμε να το συζητησουμε, εχω βαλει 8ρεντ για βορεια προαστια αλλα και για αθηνα προσωπικα ειμαι μεσα. μπορει να το συνδυασουμε τον ιουνιο με την ποδηλατοπορεια ή το μαιο με το 24 ωρες ποδηλατο.

KAFROS said...

EISASTE XAZEMENA...?? DEN EXETE TIPOTA KALITERO NA KANETE..?ME POIO DIKAIWMA MU KOLAS AYTOKOLITA STO AMAXI.. I PETAS XORTA?? AN MU XERITHMIZETE KATHREFTES IPARXEI KINDINOS DISTIXIMATOS MALAKES....EGW GUSTARW NA PLIRWNW KLEISEIS KAI NA PARKARW PARANOMA... ESEIS TI THELETE NA GINETE MPATSOI..?AS PIASW KANENAN KAI APO PANTHIRA THA TON KANW GATULA... ASXETOI. ...ELEOS MALAKES...

Κοινότητα Εκάλης said...

kafros, opws leei k to nickname sou, eisai kafros!

goustaroume tetoious kafrous! Mas ipen8imizoun ton sindetiko kriko twn protogonwn me tous neo-ellines (to missing link tou evolution theory).

AN MU XERITHMIZETE KATHREFTES IPARXEI KINDINOS DISTIXIMATOS MALAKES. = iparxei kai kindinos atiximatos gia tous pezous episis me to na parkareis sto pezdromio. shtn larisa eixe skoto8ei ena paidi giati eixe amaxia sto pezodromio k eprepe na paei apo ton dromo k ton paresiran.

Min 3exnas oti to pezodromio einai o xwros twn pezwn (kati san zwtikos xwros) k otan vroun empodio mporoun na kanoun oti 8eloun gia na to 3eperasoun.

NGW said...

Kafre, κάθε φορά που θα βάλεις μπρος το αμάξι σου για να φύγεις, έχεις χρέος να ελέγξεις τους καθρέφτες σου. Εκτός αν βέβαια πλήρωσες για να πάρεις το δίπλωμα και δεν έδωσες ούτε τα σήματα, αλλά ούτε εξετάσεις οδήγησης. Και ούτε σε νοιάζει, οπότε μιλάμε για κάφρο με πατέντα.

Clive said...

Επιτέλους μια πρωτοβουλία, από τη Θεσσαλονίκη φυσικά...γιατί εδώ στην Αθήνα τα πράγματα τρέχουν ποιο γρήγορα και κανείς δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τίποτα άλλο εκτός από τα δικά του.
Ως αγανακτησμένος πολίτης αυτού του χάους των δρόμων και ως ποδηλάτης δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην προσπάθειά σας.
Σε λίγο ούτε με τα πόδια δεν θα μπορούμε να πάμε κάπου στο κέντρο μια και δεν θα αντέχουμε από το καυσαέριο.
...και οι υποσχέσεις για ποδηλατόδρομους ( βλέπε Αβραμόπουλος ) ακόμα στα χαρτιά ...τουαλέτας...είναι.
Πέρα από το κράτος που σαφώς δεν νοιαζόταν ούτε νοιάζεται _παρα μόνο για να κόβει πρόστημα_ ο κάθε ένας από εμάς θα έπρεπε να έχει συνείδηση και τότε όλα θα διορθώνονταν αργά η γρήγορα.
καλή τύχη στο γαιδούρι..

fox said...

Ότι χρειαζόταν για να κάνουμε την πόλη βολική για τους πεζούς και όχι για τα αυτοκίνητα.Σας γνώρισα από έναν κολλημένο γάιδαρο στο παράθυρο ενός κάφρου (μάλλον όμοιου του σχολιαστή της κίνησής σας), και το βρήκα την καλύτερη μορφή διαμαρτυρίας.Προσωπικά κινούμαι με ποδήλατο, αλλά όταν κατεβαίνω από αυτό για να χρησιμοποιήσω διάβαση πεζών, συγκεκριμένα αυτή που ενώνει αριστοτέλους με παραλία,παρόλο που υπάρχουν 2 πινακίδες επισήμανσης της διάβασης (η μία φωσφοριζέ), οι οδηγοί δεν αφήνουν όσο και να χτυπιέσαι προτεραιότητα στον πεζό που καταπιέζει την υπομονή του μέχρι να ανάψει το πιο πάνω φανάρι και επιτέλους να περάσει απέναντι.Συνεχίστε και προσθέστε ένα ακόμα φίλο στην κίνησή σας, για την ελεύθερη κίνηση των ανθρώπων των πόλεων.

George Fot said...

Είμαι ποδηλάτης και αυτό έχει ως επακόλουθο την συχνή χρηση των δρόμων αλλά και των πεζοδρομίων...ξεροντας πολύ καλα την θεσσαλονίκη αλλα ακόμα καλύτερα τους θεσσαλονικιούς οδηγούς εχω βγαλει το συμπέρασμα οτι οδηγοι=απερίσκεπτοι άνθρωποι χωρίς κανεναν σεβασμό σε πεζους και ποδηλάτες...πιστευω πως τετοιες πρωτοβουλίες είναι ουσιαστικές για την επίλυση αυτου του προβληματος.