Saturday, March 10, 2007

Ο ΝΕΟΣ ΓΑΪΔΑΡΟΣ

Σάββατο βράδυ, 10 Μαρτίου 2007, λανσαρίστηκε το νέο μας αυτοκόλλητο! Ένας κομψός ρόμβος (που παραφράζει το τροχαίο σήμα “δρόμος προτεραιότητας & απαγόρευση στάθμευσης”), με φλούο εκτύπωση που φωσφορίζει κάτω από το φως, εύκολο στη χρήση και βολικό στο σχήμα για να χωράει σε μια τσέπη ή σε μια τσάντα, απαραίτητο εργαλείο όταν πηγαίνετε για ψώνια με το καρότσι, όταν βγάζετε βόλτα τον μπέμπη, καταφυγή για τον τυφλό ή τον ανάπηρο, όπλο αντίστασης και διαμαρτυρίας για τον κάθε πεζό.

Η αυθόρμητη ανταπόκρισή σας και η ηθική υποστήριξη που μας προσφέρατε τον πρώτο κιόλας μήνα –20.000 αυτοκόλλητα έγιναν ανάρπαστα– μας οδήγησε στο να ξανατυπώσουμε 50.000 νέους γαϊδαράκους. Μας ζητάτε και σας στέλνουμε.

Τα νέα αυτοκόλλητα έχουν στο πίσω μέρος –στο χαρτί που αφαιρείται– τις οδηγίες χρήσεως που εμφανίζονται και εδώ στο blog, ώστε να αποφεύγεται η κατάχρηση και οι υπερβολές. Βοηθείστε να κρατήσουμε τη διαμαρτυρία μας καθαρή από κάθε έννοια αντεκδίκησης, τιμωρίας ή κακώς εννοούμενης αυτοδικίας. Ήδη κάποιες φωνές “αδικηθέντων” μας συνιστούν να είμαστε προσεκτικοί. Βέβαια, το αυτοκόλλητο παραμένει μια ήπια διαμαρτυρία, συγκρινόμενη με άλλες, πιο δραστικές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να είναι αχρείαστα και να τα αποσύρουμε, επειδή θα έχουν απελευθερωθεί οι χώροι των πεζών. Μέχρι τότε όμως, αντισταθείτε! Και μην ξεχνάτε: αμυνόμαστε, δεν είμαστε εμείς που παρανομούμε…

14 comments:

Κοινότητα Εκάλης said...

ante και καλωριζικο, τα πρωτα αυτοκολιτα μπηκαν στο μαρουσι και κηφισια. να σου πω, εχω βγαλει φωτο ενα φορτηο της notor gallery που με ωραιο τρποπο αδειασε τα σκουπιδια του πανω σε πεζοδρομιο και οδηγο για τυφλους κ μαλιστα ετσι ωστε να τα κλεισει εντελως, 8ες να σου τα στειλω με ενα μαιλ να τα βγαλετε λιγο στο σαιτ να φανε κραξιμο; (δεν ειχε και πινακιδες το εν λογω φορτηγο)

thas said...

Μπράβο παιδιά. Μαζί σας. Αναμένω υλικό.

ioannisk said...

Κάποτε είχα σκεφτεί να το κάνω και εγώ, χαρά στο κουράγιο σας.

Unknown said...

Ξέρετε, πρέπει να βγάλετε διαφανή αυτοκόλλητα που άμα τα κολλήσεις στο παρμπρίζ να φαίνονται από μέσα, γιατί οι γάιδαροι είναι και ηλιθιοι. Οι μισοί υποπτεύομαι ότι θα οδηγούν για μερικές μέρες πριν καταλάβουν ότι έχουν κάτι στο παρμπρίζ κολλημένο. Αν είχαν μυαλό, δεν θα ήταν γάιδαροι.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο, βάλτε κόλλα, πολλή κόλλα! να μην ξεκολλά εντελώς για μέρες, μπας και καταλάβει ο γάιδαρος δύο πράγματα:

1. Πόσο γάιδαρος και καραβλάκας είναι.
2. Πόσο πολύ μάς εκνεύρισε η γαϊδουριά του.

άσκεπος said...

Είχα δει πριν από δύο-τρία χρόνια αντίστοιχο αυτοκόλλητο στη Θεσσαλονίκη, Β.Όλγας με Χριστοβασίλη γωνία. Πρέπει να τα είχανε βγάλει κάποιοι ΑΜεΑ. Είχα χαρεί τότε για την πρωτοβουλία. Αν και από μακρυά, συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Ίσως να αλλάξει και κάτι έτσι.

Tasis Plisis said...

Περιττό να πω ότι αναμένω κι εγώ υλικό! Keep going panthers!

basik-ly said...

Εύγε! Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου! Κάθε που ερχόμουν το συζητούσα με φίλους, το πρότεινα ως λύση - δεκαετίες πριν την χρησιμοποίησαν οι ποδηλάτες στο Βερολίνο. Όλοι συμφωνούσαν, κανείς δεν έκανε τίποτε. Εγώ απλά χάραζα με το κλειδί μου τα αμάξια που μου έκοβαν το πεζοδρόμιο.
Και πάλι εύγε! Μαζί σας. Από πού μπορώ να τα προμηθευτώ στην επόμενη επίσκεψή μου;

lkrory21 said...

Μπράβο παιδιά! Αν νομίζετε ότι μόνο στη Θεσ/νίκη υπάρχουν γαϊδαροι... υπάρχουν και κάτι γαϊδαροι... να! (με το συμπάθειο!) εδώ στο "μεγάλο χωριό". Αθήνα στέλνετε τα αυτοκόλλητα?

Κοινότητα Εκάλης said...

@ikory21

an meneis voria proastia exo kamia 30ria na sou dosw kapoia, allios stile mail stous pan8ires.

Anonymous said...

Εγώ θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα.
Ανάπηρος είναι αυτός που για να μετακινηθεί χρειάζεται μηχανική υποστήριξη, συνεπώς κυττάξτε να δείτε πόσοι είναι οι ανάπηροι που σαρδελοποιούνται καθημερινά μέσα στα "αναπηρικα καροτσάκια" του. Οι περισσότεροι θα μπορούσαν να μην χρησιμποποιήσουν το αυτοκίνητο. Εγω μετακινούμαι με το πιο υπέροχο μεταφορικό μέσο, το ποδήλατο, ξέρω με ακρίβεια λεπτού πότε θα είμαι στη δουλειά και πάντα φτάνω κεφάτος. Η Θεσσαλονίκη είναι μια όλη ιδανική για ποδήλατο αλλά δυστυχώς με λίγους ποδηλάτες.

Rodia said...

Mπράβο!! ωραία ιδέα. Προσπαθούμε κι εδώ, αλλά κάπως πιο... εκδικητικά!...

:-)

Μαύρος Γάτος said...

Μπράβο ρε παιδιά!

Σ;)))))

thas said...

Και ξαναματαμπράβο! Σε τέσσερις ημέρες μόνο, έφτασε το υλικό μου! Τι να πω ρε παιδιά! ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ! κι ευχαριστώ πολύ.

If...ιγένεια said...

Μπράβο ρε παιδιά! Επιτέλους κάποιος κάνει κάτι..